Pinguin en Globus nemen kruisparticipatie van 5%

(tijd-nieuwslijn) - De West-Vlaamse groenteverwerker Pinguin en de Hongaarse voedingsproducent Globus hebben hun overeenkomsten over Pinguin Foods UK en het Poolse Elsner volledig herzien. In plaats van wederzijds te investeren gaan zij een kruisparticipatie aan van 5%.

Dat maakte Pinguin nabeurs bekend in een persbericht. "Het is ons streven uit te groeien tot een pan-Europese groep", zegt financieel directeur Jan Dejonghe in een toelichting. Pinguin en Globus sluiten een ook een commercieel akkoord voor de vermarkting van elkaars producten in Oost-, respectievelijk West-Europa.

In juni 2002 besloten Pinguin en Globus om samen een belang van 51% te nemen in de Poolse diepvriesgroenteproducent Elsner. Het belang zou gelijk verdeeld worden en dus voor iedere partner een participatie van 25,5% betekenen. Een week later maakte Pinguin bekend de activiteiten van de Britse producent Fisher Frozen Foods over te nemen en deze onder te brengen in de nieuwe vennootschap Pinguin Foods UK. Daarbij werd de mogelijkheid voorzien dat Globus een participatie zou nemen van 25% in Pinguin Foods UK.

Beide overeenkomsten worden nu volledig herzien. Pinguin doet afstand van zijn intentie om te investeren in Elsner, terwijl Globus afstand doet van zijn intentie in Pinguin Foods UK te investeren. In plaats hiervan gaan Pinguin en Globus een kruisparticipatie aan van 5% in beide richtingen, ter waarde van EUR 1,5 miljoen. "Het wederzijds vertrouwen blijft dus heel groot", zegt Dejonghe.

(c) tijd-nieuwslijn (tel: +32 3 2860372; fax: +32 3 2860370)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud