Pinguin koopt Fisher Frozen Foods en verhoogt kapitaal

(tijd-nieuwslijn) - De groentenverwerker Pinguin gaat opnieuw zijn kapitaal verhogen en nam dinsdag het Britse Fisher Frozen Foods over. De overname moet voor EUR 40 miljoen extra omzet zorgen. Gedelegeerd bestuurder Jan Dejonghe verwacht dat de omzet dit jaar met 25% stijgt.

Vorige week kondigde Pinguin nog een eerste kapitaalverhoging aan van EUR 1,56 miljoen nadat het 25,5% nam in de Poolse groenteverwerker Elsner. Dejonghe kon nog niets zeggen over de grootte van de kapitaalinjectie. "De kans bestaat dat we een buitengewone algemene vergadering moeten bijeenroepen en dat we een prospectus moeten opstellen. Indien het gaat om een verhoging met meer dan 10% van het kapitaal is dit verplicht voor beursgenoteerde bedrijven", aldus Jan Dejonghe.

Voor de Britse groentenverwerker Fisher Frozen Food betaalt Pinguin EUR 2,8 miljoen. De groep doet het bod samen met Frigoscandia. Pinguin verwerft via de overname een groenteproductie-afdeling met een capaciteit van 100.000 ton per jaar. Met FrigoScandia, die op hetzelfde terrein een diepvriesopslag en distributie-activiteit runt, werd een overeenkomst gesloten voor het huren van gronden en gebouwen en voor de opslag van diepvriesproducten.

De nieuwe Engelse afdeling wordt ondergebracht in een nieuwe vennootschap "Pinguin Foods UK". Voor 2002 verwacht Pinguin een omzet van Pinguin Foods van EUR 28 miljoen. "Pinguin Foods UK moet voor een omzet zorgen van EUR 60 miljoen in 2003, waarvan 20 miljoen intercompany omzet en 40 miljoen extra omzet." Op jaarbasis verwacht Pinguin een omzetstijging van 25%, terwijl voor de overname uitgegaan werd van een omzetstijging van 15%.

Fisher Frozen Food was voor het gerechtelijk akkoord de Engelse marktleider voor private label diepvrieserwten. 30% van de totale Engelse erwtenproductie werd in King's Lynn verwerkt. Met 350 mederwerkers realiseerde de divisie in 2001 nog een omzet van EUR 168 miljoen. De bedoeling is om na de korte onderbreking het Engelse bedrijf opnieuw op te starten. Vorige week al kocht Pinguin de vooraden waardoor de leveringen naar de klanten van Fisher kunnen doorgaan.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud