Porsche ziet omzet en afzet stijgen

De Duitse sportwagenbouwer Porsche heeft in het voorbije boekjaar, dat werd afgesloten op 31 juli, de omzet zien stijgen met 10,6 procent tot 7,27 miljard euro. De voertuigverkoop steeg met 9,5 procent tot bijna 97.000 exemplaren,

(belga) Dat heeft Porsche woensdag bekendgemaakt. Voor dit jaar is Porsche optimistisch.

De constructeur maakte woensdag geen exacte winstcijfers bekend, maar de winst zou wel sneller gestegen zijn dan de omzet. In het boekjaar 2004/2005 boekte Porsche een recordwinst voor belastingen van 1,24 miljard euro en een nettowinst van ruim 782 miljoen euro.

De topman van Porsche, Wendelin Wiedeking, introduceerde vorig jaar nieuwe versies van de sportmodellen om de dalende verkoop van de Cayenne, goed voor bijna de helft van de Porsche-afzet, te compenseren. In 2009 moet een vierde model, de Panamera, de Porsche-collectie van Boxster, Cayenne en 911 komen aanvullen.

Voor het lopende boekjaar is Porsche vol vertrouwen. De autobouwer verwacht minstens op hetzelfde afzetniveau te blijven. Vooral in de groeiende markten als Rusland, China en in het Nabije Oosten heeft Porsche met zijn modellen grote bijval, luidt het.

Foto: Bloomberg

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud