Porthus legt intekenprijs vast op 9,75 euro

Het Lierse technologiebedrijf Porthus trekt tegen 9,75 euro per aandeel naar de beurs. Op of rond 7 november krijgt het bedrijf zijn eerste notering op Alternext. De inschrijvingsperiode loopt van 16 oktober tot 3 november.

(tijd) Deze en andere details maakte Porthus bekend in een persbericht.

Porthus, een leverancier van on demand IT-oplossingen, maakte eerder al bekend met zijn beursintroductie ongeveer 7,5 miljoen euro te willen ophalen. Het aanbod bestaat uit maximaal 769.230 nieuwe aandelen met VVPR-strips. Er werd een overtoewijzingsoptie van maximaal 115.384 bestaande aandelen voor maximaal 1,125 miljoen euro toegekend aan KBC Securities. Alle nieuwe aandelen worden uitgegeven met een aparte VVPR-strip en genieten het recht op een verlaagde roerende voorheffing.

Van de aangeboden aandelen is 70 procent voorbehouden voor particuliere beleggers. De rest is bestemd voor Belgische en buitenlandse institutionelen. Afhankelijk van de uitkomst van de inschrijving kan die verhouding nog worden aangepast. De intekenprijs is voor alle partijen 9,75 euro per aandeel.

Het aandelenkapitaal van Porthus wordt momenteel vertegenwoordigd door 484.306 aandelen op naam zonder nominale waarde (voor de aandelensplitsing). De BAV van gisteren 12 oktober keurde een aandelensplitsing van 3 tegen 1 goed, waarbij de bestaande 484.306 aandelen worden opgesplitst in 1.452.918 aandelen.

De inschrijvingsperiode start maandag 16 oktober en wordt op 3 november om 16 uur afgesloten tenzij de inschrijving vervroegd wordt afgesloten.

Het prospectus is vanaf morgen 14 oktober beschikbaar in de kantoren van KBC Securities, Bank Degroof, KBC Bank of CBC Banque en op hun respectieve websites.

De opgehaalde middelen wil Porthus gebruiken voor onderzoek en ontwikkeling (40-45%), geografische expansie (40-45%) en de terugbetaling van schulden (10-20%).

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud