Post- en krantenverdeling licht verstoord

©BELGA

In Brussel en Vlaams-Brabant is donderdag 93,5 procent van de postbestellingen normaal verlopen, ondanks de stakingsacties. Dat blijkt uit de cijfers van de post- en krantenverdeling die De Post heeft bekendgemaakt.

(belga) - In Brussel is er maar één kantoor getroffen", zei de woordvoerder van De Post. "Het gaat om dat in Laken, waar 8 personen staken. De kranten werden in 95,7 procent van de gevallen normaal bezorgd."

De provincies Luik en Luxemburg zijn donderdag het ergst getroffen door de stakingsactie bij De Post. In de twee Waalse provincies gebeurde maar de helft van de postverdeling donderdag normaal. "Daar moet aan toegevoegd worden dat deze nacht om 24 uur 25 van de 32 transporteurs van het postverdeelcentrum Luik X het werk neerlegden", zei een woordvoerder. "De postkantoren van Luik en Luxemburg kregen dus heel weinig post deze morgen."

Ook voor de krantenverdeling zijn de provincies Luik en Luxemburg het meest getroffen. Die gebeurt voor de postverdeling. In de provincies werd maar 80,8 procent van de kranten normaal bezorgd.

In het noorden van het land, in Antwerpen, Limburg, en Oost- en West-Vlaanderen, waren er geen problemen. Zowel voor de post als voor kranten.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud