Postorderbedrijf Neckermann te koop, Belgische Quelle stopgezet

Het Duitse kleinhandelsconcern KarstadtQuelle start een omvangrijke herstructurering die ook in ons land voelbaar wordt. De postorderactiviteiten van Neckermann zullen worden afgestoten en de postorderactiviteiten van Quelle in België en Nederland worden volgend jaar stopgezet.

(belga) Aan de basis liggen de tegenvallende financiële resultaten van KarstadtQuelle. De strategie werd dinsdag in het Duitse Essen voorgesteld.

KarstadtQuelle gaat zich nog uitsluitend op zijn grootste merk Quelle concentreren. Neckermann zou in 2007 als zelfstandige entiteit naar de beurs worden gebracht of worden verkocht aan een derde partij. In financiële kringen luidt het dat Neckermann al contacten heeft gehad met geïnteresseerde overnemers.

De postorderactiviteit van KarstadtQuelle is het zorgenkind van het concern. In het derde kwartaal werd in deze activiteit een verlies van 61 miljoen euro opgetekend. De omzet ging op een jaar met 7 procent achteruit. Het Duitse detailhandelsconcern ontkent dat het Neckermann verkoopt om de nodige fondsen op te halen. "We zijn bankschuldenvrij", luidde het dinsdag.

In de toekomst wordt voluit gefocust op het merk Quelle. Het internet zal een belangrijker rol toebedeeld krijgen en er is ook gedacht aan teleshopping. De nadruk zal komen te liggen op Centraal- en Oost-Europa. Voor de activiteiten in Frankrijk, Portugal en Spanje wordt een koper gezocht. In België en Nederland wordt de activiteit volgend jaar stopgezet. Er werkt een vijftigtal mensen voor Quelle in Lier. De sluiting werd midden november al aan het personeel bekendgemaakt.

Neckermann België werkt vanuit Temse. De hoofdzetel bevindt zich in Sint-Jansteen in Nederland, waar ook de coördinatie gebeurt. In Temse bevinden zich onder meer de marketing, het callcenter en de boekhouding.

foto bloomberg

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud