Prijsvork Immo Moury bedraagt 48-52 euro

©Sofie Van Hoof

Immo Moury, de afgesplitste vastgoedbevak van het bouwbedrijf Moury Construct, haalt maximaal 9,586 miljoen euro op met zijn beursgang. De prijsvork is vastgelegd op 48 tot 52 euro voor de verkoop van 160.000 bestaande aandelen. Via de overtoewijzingsoptie kunnen nog eens 24.000 aandelen aan de man worden gebracht. Dat bleek maandagochtend op een persconferentie.

(tijd) - Het aanbod tot inschrijving loopt van maandag 9 juni tot en met woensdag 25 juni. Als de interesse groot blijkt, kan het bod op zondag 15 juni vervroegd afgesloten worden. Op 30 juni maakt Immo Moury zijn beursdebuut.

Als alle 160.000 aandelen aan de man gebracht worden aan 52 euro haalt Immo Moury 8,32 miljoen euro vers kapitaal op. Overtoewijzingsoptie inbegrepen bedraagt het maximaal op te halen kapitaal 9,586 miljoen euro.

Na de beursgang moet 49 procent van Immo Moury bij het publiek zitten. 9,6 procent komt via een kapitaalvermindering bij de bestaande aandeelhouders van Moury Construct terecht, 39,4 procent wordt verdeeld bij de intekening op de beursgang. De overige 51 procent van het aandelenkapitaal blijft in handen van de familie Moury.

Met een vastgoedportefeuille van 18 miljoen euro wordt Immo Moury met voorsprong de kleinste vastgoedbevak op Euronext Brussel. Volgens het management zal de bevak met een nettorendement van 6,5 procent wel de primus van de returns zijn. Met het opgehaalde geld wil Immo Moury groeien tot een portefeuillewaarde van 100 miljoen euro. Het Ijslandse Kaupthing begeleidt de beursgang.

De portefeuille van Immo Moury bestaat voor 80 procent uit gebouwen in de provincie Luik. Dat is tevens de thuisbasis van de familie Moury. Het merendeel van de gebouwen in portefeuille is van het semi-industriƫle type. De gebouwen zijn vandaag volledig verhuurd en vastgelegd voor een periode van meer dan 8 jaar. PDG

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud