Procter & Gamble boekt USD 1,58 miljard kwartaalwinst

(tijd-nieuwslijn/betten beursmedia news) - Procter & Gamble, branchegenoot van Unilever, heeft over het eerste kwartaal, eindigend op 30 september 2002, van het gebroken boekjaar 2002/03 een winst uit normale bedrijfsuitoefening behaald van USD 1,58 miljard. Dat betekende een stijging van 17% ten opzichte van de USD 1,34 miljard het jaar ervoor. Dat heeft de onderneming dinsdag bekendgemaakt.

Per aandeel kwam de winst uit normale bedrijfsuitoefening uit op USD 1,12. Wall Street-analisten waren gemiddeld uitgegaan van USD 1,10. Het concern had eerder een stijging van de winst per aandeel uit normale bedrijfsuitoefening belooft die in de 'mid teens' zou liggen. De nettowinst bedroeg USD 1,04 per aandeel, een stijging van 32% ten opzichte van vorig jaar.

Procter & Gamble zag de omzet in het eerste kwartaal met 11% toenemen tot USD 10,8 miljard. Het volume nam met 13% toe, exclusief acquisities en desinvesteringen bedroeg deze 10%. De brutomarge werd met 120 basispunten verbeterd. 'Ondanks zwakke mondiale economische omstandigheden zijn we het fiscale jaar goed begonnen', aldus Procter & Gamble over de kwartaalresultaten.

Voor het tweede kwartaal verwacht het concern een hoge enkelcijferige volumegroei. De omzet zal op jaarbasis stijgen met 'mid tot upper single digits'. De winst per aandeel-groei zal in het tweede kwartaal uitkomen in de 'mid tot high single digits'. Procter & Gamble handhaafde de verwachting van een omzetgroei voor het hele jaar van 4-6% en een dubbelcijferige groei van de winst per aandeel uit normale bedrijfsuitoefening.

(c) tijd-nieuwslijn (tel: 32 3 2860372; fax: 32 3 2860370)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud