'Prodis in tweede kwartaal 2006 naar Vrije Markt'

(tijd-nieuwslijn) - Het farmadienstenbedrijf Prodis maakt zich op voor een introductie op het segment Vrije Markt van Euronext Brussel in het tweede kwartaal van 2006. Dat staat te lezen in de krant L'Echo.

Prodis is een zusterbedrijf van Pharmadeal, een bedrijf dat in 1994 in Eghezee werd opgericht door Philippe Vandiest. Pharmadeal biedt ondersteunende diensten op gebied van medische informatie aan artsen. Prodis werd in 1997 opgericht als divisie van Pharmadeal, met de bedoeling informatiediensten te leveren aan apotheken. Vrij snel kwam daar de verkoop van voorschriftvrije geneesmiddelen en de bijbehorende logistiek bij. Door de snelle groei werd Prodis op 1 november 2002 een onafhankelijk bedrijf met een eigen opslagplaats in Fernelmont en een bijgebouw in Villers-le-Bouillet. Het actieterrein werd in 2002 uitgebreid van België en Luxemburg naar Nederland, waar een dochterbedrijf werd opgericht dat voor de helft in handen is van Prodis en voor de helft van Pharmadeal.

Prodis behaalde in 2004 een winst voor belastingen van 0,2 miljoen euro op een omzet van 11 miljoen euro. Voor 2005 verwacht het bedrijf een winst voor belastingen van 0,5 miljoen euro te behalen op een omzet van 14 miljoen euro. Voor 2006 rekent Prodis op een omzet van 16-17 miljoen euro en een winst voor belastingen van 0,5-1 miljoen.

Prodis wil bij de beursgang ongeveer 2 miljoen euro ophalen, via een gemengde plaatsing van aandelen en obligaties. Het aandelengedeelte zou de uitgifte van nieuwe aandelen behelzen en niet de verkoop van bestaande aandelen. Voor de kapitaalverhoging wordt Prodis gewaardeerd op 5-6 miljoen euro. Drie particulieren hebben momenteel 85 procent van het kapitaal van Prodis (en ook van Pharmadeal) in handen, waarbij Vandiest 30 procent bezit. De resterende aandelen zitten bij kaderleden en vier privé-eigenaars.

De opgehaalde middelen zullen vooral aangewend worden voor gerichte overnames, in het bijzonder op de Franse markt. Die is nog sterk versnipperd en in handen van lokale spelers die doorgaans geen toegevoegde logistieke waarde kunnen bieden. Ook de bekendheid die Prodis met de beursgang zal verwerven, wordt als een troef gezien bij de onderhandelingen met multinationals.

Het is opnieuw de beursintroductiespecialist Small Caps Finance die Prodis heeft bewogen tot het plannen van een beursintroductie op de Vrije Markt.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud