Proximus voert onderzoek naar personeelsbehoeften -update

Belgacom-dochter Proximus voert een onderzoek naar de personeelsbehoeften van het gsm-bedrijf. Dat zei Michel Georgis, de gedelegeerd bestuurder van Proximus, vandaag op de Investor Day van Belgacom.

De grote lijnen van het onderzoek, dat slechts slaat op een deel van het bedrijf, zullen over enkele weken bekend zijn.

Welke onderdelen van Proximus bij het onderzoek betrokken zijn wou Luc De Groote, de woordvoerder van Proximus, niet kwijt. Proximus telt in totaal bijna 2.400 werknemers. De Groote ontkende dat de studie a priori uitgaat van het voornemen om bepaalde activiteiten uit te besteden. 'Het is een breed sourcingonderzoek waarbij alle opties open staan en er geen heilige huisjes zijn. We onderzoeken wat we moeten doen met ons personeelsbestand: verminderen of juist uitbreiden of activiteiten uitbesteden. Het is dus niet zeker dat we overgaan tot uitbesteding. Het kan zelfs juist andersom uitdraaien.'

Uitbesteding in de gsm-sector is opnieuw actueel. Concurrent Mobistar gaat door een sociaal conflict omwille van de plannen van het bedrijf om bepaalde onderdelen met het bijhorende personeel door te schuiven naar andere ondernemingen. Eerder besteedde ook al BASE een hele reeks activiteiten uit.

Proximus heeft zelf ook al jaren ervaring met uitbesteding. Het bedrijf heeft zijn eigen callcenter maar schuift op piekmomenten, bijvoorbeeld bij promoties, callcenteractiviteiten door naar onderaannemers. Voorts worden onder meer specifieke en meestal kortlopende informaticaprojecten uitbesteed, bijvoorbeeld aan het Indiase Infosys.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud