PSA trekt zich terug uit overnamestrijd rond P&O

(tijd-nieuwslijn) - Het Singaporese bedrijf PSA trekt zich terug uit de overnamestrijd om de Britse reder P&O. PSA gaat zijn bod niet meer verhogen nadat DP World, het havenbedrijf van Dubai, zijn bod op P&O onlangs verhoogde naar 3,88 miljard pond of 520 pence per aandeel.

Met dat bod overtrof DB World het tegenbod van PSA van 3,54 miljard pond of 470 pence per aandeel. DP World bracht in november 2005 een eerste bod uit van 3,3 miljard pond of 443 pence per aandeel op P&O.

P&O-voorzitter Sir John Parker stelt vandaag in een reactie op het nieuws dat PSA zich terugtrekt: 'Het bestuur van P&O beveelt unaniem het verhoogde bod van DP World aan en ziet ernaar uit het aan de aandeelhouders voor te leggen. De combinatie van P&O en DP World heeft een aantrekkelijke strategische logica en zal significante mogelijkheden creëren voor beide bedrijven'.

P&O was eigenaar van een belang van 25 procent in P&O Nedlloyd, maar verkocht dit belang vorig jaar aan het Deense AP Moller-Maersk. P&O Nedlloyd is de grootste klant van de havendivisie van P&O.

P&O is eigenaar van een aantal haventerminals in het Verenigd Koninkrijk, maar ook in Azië. Daarnaast bezit P&O een aantal scheepvaartdiensten tussen het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud