Punch brengt grafische divisie naar Londense beurs

(tijd-nieuwslijn) - De Lierse technologiegroep Punch International wil zijn grafische afdeling naar de Londense AIM-beurs, de Alternative Investment Market, brengen. Die operatie zou moeten voltooid zijn tegen eind juni 2005. De precieze omvang, timing en modaliteiten zullen later vastgelegd worden. Dat meldt de groep in een persbericht.

De grafische activiteiten van de groep (Xeikon, Strobbe en basysPrint) zullen in eerste instantie verzelfstandigd worden, ondergebracht in een afzonderlijke entiteit en een volledige dochter, die PunchGraphics zal gedoopt worden. Punch wil een deel van de aandelen laten noteren op de AIM in Londen. Tegelijkertijd zou een substantieel bedrag vers kapitaal worden opgehaald door de nieuwe Punch-dochter. Punch heeft de bedoeling om de controle over het bedrijf te behouden.

De verzelfstandiging van de divisie lag volgens Punch voor de hand. De grafische activiteiten zorgen nu al voor bijna 50 procent van de totale groepsomzet en zullen in het vierde kwartaal sterk groeien. 'Om een duurzame groei te verzekeren, dringt deze autonomisering zich op', aldus het persbericht. Bovendien leidt een dergelijke transparante, rationele organisatie tot een meer objectieve waardering van de activiteiten.

Dat het oog van Punch op de Londense AIM viel, heeft alles te maken met de liquiditeit en de visibiliteit ervan, aldus de groep.

Dick Talenus wordt de nieuwe gedelegeerd bestuurder van PunchGraphics. Talenus is 56 jaar en werkte zich bij Philips International op tot senior vice-president.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud