Punch grootaandeelhouder Prolion

(tijd-nieuwslijn) - De aandeelhouders van Prolion hebben tijdens de algemene vergadering het voorstel tot de conversie van de openstaande vorderingen van Punch International van 6,5 miljoen euro goedgekeurd. Dat heeft de producent van melkrobotten bekendgemaakt. Door de conversie wordt Punch grootaandeelhouder van Prolion.

Daarnaast is het voorstel tot een claimemissie, waarbij maximaal 5 miljoen wordt opgehaald, unaniem goedgekeurd. Het beoogde op te halen kapitaal zal volgens Prolion minimaal 2,5 miljoen bedragen.

Tijdens de vergadering stelde statutair directeur van Prolion Marc Maes dat Prolion de ambitie heeft om uit te groeien tot de wereldwijde nummer 1 in het segment van de grote melkveehouderijen met een melkproductie van meer dan 1 miljoen kg melk, waar het nu nog nummer 2 is. Daarnaast wil Prolion uitgroeien tot de nummer 2 wereldwijd in het segment van de middelgrote melkveehouderijen met een productie van 600.000 tot 1 miljoen kg melk, waar het nu nog nummer 3 is.

Maes stelde verder dat Prolion sinds september een stijgende verkoop laat zien. Hij verwacht vanaf 2006 operationeel winstgevend te zijn. 'Niet lang daarna kan het bedrijf dan nettowinst presenteren', aldus Prolion.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud