Punch International plant inbreng schuld Accentis

Punch-topman Guido Dumarey

De vastgoedholding Accentis en Punch International hebben gesprekken aangevat met betrekking tot de inbreng van een deel 88,5 miljoen euro van de schuldvordering die Punch heeft lopen op Accentis. Dat melden beide holdings in een persbericht nabeurs.

(tijd) - De uitgifteprijs van de nieuwe aandelen door de inbreng zal 0,18 euro bedragen, te weten het gewogen gemiddelde van de beurskoers van de laatste 30 dagen. Indien de inbreng wordt goedgekeurd door de buitengewone algemene vergadering van Accentis zal Punch mogelijk meer dan 95% van de effecten verwerven. Vervolgens plant Punch een openbaar bod aan alle aandeelhouders van Accentis aan een prijs van 0,18 euro. Het openbaar bod zal niet worden gevolgd door een uitkoopbod, noch door een verzoek tot delisting.

Punch wil de nieuwe aandelen toekennen aan de bestaande aandeelhouders, die zo kostenloos de meerderheid in Accentis verwerven. De notering van de nieuwe aandelen in Accentis zal worden aangevraagd.

Negatief eigen vermogen

De schuldvordering ontstond toen Punch International zijn vastgoed verkocht aan Accentis op 30 juni 2008. Het beursgenoteerde Accentis, dat een negatief eigen vermogen heeft, zou volgens de deal het vastgoed van Punch overnemen voor liefst 245 miljoen euro. De aankoop werd gefinancierd met een korte termijnlening van Punch International, waarbij een conversierecht werd toegekend.

De lening moest uiterlijk op 31 oktober terugbetaald zijn. Als Accentis er niet in slaagde vers kapitaal te sprokkelen om de lening terug te betalen, dan zou de schuld aan Punch omgezet worden in Accentis-aandelen. Daarop werd niet gewacht.

Zorgvuldig gepland

De transactie is het sluitstuk van een zorgvuldig geplande operatie van Punch-topman Guido Dumarey om het vastgoed van Punch goedkoop naar de beurs te brengen. Eerder verklaarde hij dat hij hoopte dat Accentis onvoldoende middelen zou vinden om de overname te financieren en Punch zou moeten terugbetalen in eigen aandelen.

In de vastgoedportefeuille van Punch zitten een dertigtal bedrijfspanden, waaronder het hoofdgebouw van Punch Graphix in Lier en een pak gebouwen in Oost-Europa. 55 procent van de portefeuille die wordt overgedragen, is verhuurd aan Punch.

De kernactiviteit van Accentis, in handen van de familie Desimpel, was tot eind juni projectontwikkeling en beheer van vastgoed met specialisatie in kantoorprojecten en residentiële projecten. Daarvoor was er ook een hotelactiviteit. Voorafgaandelijk aan de overname van het vastgoed en op verzoek van de Punch groep, werden al de projectontwikkelingsactiviteiten overgedragen aan de hoofdaandeelhouder De Speyebeek.


Stijn Demeester

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud