Punch neemt ICS over, sluit samenwerkingsakkoord met Proximus

(tijd-nieuwslijn) - De technologiegroep Punch International heeft met het Nederlandse bedrijf Pon een akkoord bereikt over de overname van diens dochterbedrijf Industrial Control Systems (ICS). In ruil hiervoor neemt Pon een beperkte participatie in Punch Telematix Holding, de vennootschap die alle telematica-activiteiten van de Punch-groep overkoepelt. Anderzijds heeft Punch Telematix een samenwerkingsovereenkomst afgesloten met mobilofonie-operator Proximus.

ICS ontwikkelt, produceert en implementeert automatiseringsoplossingen voor bedrijven die afhankelijk zijn van mobiliteit. ICS is Europees marktleider voor de ontwikkeling van boordcomputers voor logistieke toepassingen en fleetmanagementoplossingen. Het bedrijf werkt samen met partners in heel Europa en heeft vestigingen in Nederland en Belgie.

Punch maakte eerder bekend dat er gesprekken met Pon gaande waren. Door de overname van ICS breidt Punch Telematix zijn klantenbasis aanzienlijk uit.

Het samenwerkingsakkoord dat Punch Telematix heeft afgesloten met mobilofonie-operator Proximus, een dochter van Belgacom, werkt in twee richtingen. Enerzijds zal Proximus de tracking & tracing-oplossingen van Punch Telematix via zijn eigen verkoopkanalen vermarkten aan professionele klanten. Anderzijds zal Punch Telematix de Proximus-diensten integreren in zijn oplossingen.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud