Punch Technix komt uit de rode cijfers

Punch Technix, voor 70,9% in handen van Punch International, heeft in de eerste zes maanden van 2006 een nettowinst behaald van EUR 30.000 en een bedrijfswinst van EUR 24.000. Een vergelijkend cijfer van vorig jaar gaf de groep niet in haar persbericht.

(tijd) Punch Technix, dat noteert op de Amsterdamse beurs, is de opvolger van Prolion. In november 2005 keurden de aandeelhouders van Prolion de omvorming tot Punch Technix goed. Over 2005 rapporteerde Punch Technix een nettoverlies van EUR 0,6 miljoen en een omzet van EUR 2,26 miljoen.

De omzet in de eerste helft van 2006 bedroeg EUR 18,6 miljoen. Daarvan werd EUR 5,8 miljoen geboekt in de melkrobottenafdeling RBS (Robot Milking Solutions). De afdeling boekte een bedrijfsverlies van EUR 324.000. Het negatieve resultaat is te wijten aan het feit dat de leveringen van de nieuwe Titan-melksystemen pas in maart begonnen, en dat er voor EUR 0,7 miljoen geinvesteerd werd in de ontwikkeling van de Titan. In het eerste halfjaar werden op 72 melkplaatsen systemen geleverd.

De EMS-afdeling (Electronic Manufacturing Solutions) boekte een omzet van EUR 12,8 miljoen. Deze divisie biedt geintegreerde geintegreerde diensten aan op het vlak van ontwerp, engineering en assemblage van apparaten en machines voor de agro-food, grafische en medische sector. Deze activiteiten, vroeger gebundeld onder 'Punch Professional', werden bij de vorming van Punch Technix ingebracht in het Nederlandse bedrijf. De EMS-divisie boekte in de eerste zes maanden van dit jaar een bedrijfswinst van EUR 579.000.

Voor heel 2006 verwacht Punch Technix een omzet van ongeveer EUR 40 miljoen. Daarvan zou ongeveer EUR 15 miljoen van de RMS-afdeling moeten komen. Vorig jaar kwam de omzet van de afdeling nog drie keer lager uit. RMS zou ook een positief nettoresultaat moeten boeken.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud