Punch Telematix neemt Alturion over

(tijd-nieuwslijn) - Punch Telematix, de telematica-divisie van Punch International, neemt de aandelen van het Belgische bedrijf Alturion over. 'Alturion is een van de pioniers op het gebied van mobiele navigatie, en de perfecte vervollediging van het aanbod van Punch Telematix'. Dat meldt Punch in een persbericht.

Alturion telt een tiental medewerkers die ook na de overname hun baan behouden. De operationele activiteiten van Alturion worden, net zoals die van de andere overgenomen telematicabedrijven, volledig geintegreerd in Punch Telematix. Voor 2006 verwacht Alturion een omzet van ca. 4,3 miljoen euro. Het bedrijf zou dit boekjaar al positief bijdragen tot de resultaten van de Punch-groep.

'Het is geen geheim dat wij ambities koesteren op het gebied van automotive, met name de ontwikkeling van een hybride wagen', aldus Wim Deblauwe, financieel directeur van Punch, 'Voor de aansturing van een dergelijk voertuig is er een cruciale rol weggelegd voor ons telematicaplatform. Naast schaalvergroting is complementariteit met onze bestaande portfolio dan ook steeds doorslaggevend voor toekomstige overnames.'

Alturion werd opgericht in 2001. Het bedrijf is gespecialiseerd in de ontwikkeling van toepassingen en diensten voor de mobiele gebruiker, gaande van gebruiksvriendelijke navigatiesystemen tot professionele GPS software-oplossingen voor tracking en fleet management. Alturion levert ook vele varianten van zijn navigatieproducten aan OEM-partners over de hele wereld.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud