Punch verwacht omzet van 250 miljoen euro in 2005

(tijd-nieuwslijn) - De Lierse technologiegroep Punch International verwacht dat Punch en PunchGraphics in 2005 een omzet van ongeveer 250 miljoen euro realiseren. Dit jaar zal de omzet rond de 200 miljoen liggen. Dat zei gedelegeerd bestuurder Guido Dumarey aan donderdag aan het persagentschap Tijd-Nieuwslijn.

Punch splits de activiteiten op in PunchGraphics en Punch International. PuncGraphics gaat naar de Londense Alternative Investment Market. Punch International blijft op Euronext Brussel. Dumarey zegt gefrustreerd te zijn over de notering op Euronext Brussel. 'Bij de beursgang stond ons aandeel aan 68 euro en boekten we een omzet van 66 miljoen. Nu draaien we een omzet van 200 miljoen en staat ons aandeel aan 40 euro. Volgend jaar verwachten we zelfs een omzet van 250 miljoen.' Dumarey ziet voor zichzelf in de toekomst de rol weggelegd van een coach voor beide bedrijven.

Het oude Punch zal zich verder profileren op toeleveringsactiviteiten, met automotive in het bijzonder. 'Bij de beursgang van PunchGraphics gaat ook Punch via de verkoop van aandelen geld binnenkrijgen waarmee we kunnen investeren', zegt Dumarey.

Wat er met het telematicabedrijf Acunia gaat gebeuren is nog niet duidelijk. 'Ik geloof in die technologie en zo'n technologie is heel bruikbaar bij een bedrijf als Xeikon waarbij we op een afstand het productieproces van drukpers in een clicksysteem (oper. lease) kunnen controleren, maar het is eerder een kwestie van de omzet. Acunia is een hoogtechnologisch bedrijf dat maar goed is voor 2% van de omzet en die in een groep die toelevert aan de productie-industrie ondergebracht wordt. We weten nog niet of we er extra in gaan investeren of we het gaan verkopen', zegt Dumarey.

Wat met de Nederlandse melkrobottenfabrikant Prolion gaat gebeuren is ook nog niet beslist. 'We zijn geen eigenaar, wel de hoofdschuldeiser. Als we de verliezen fiscaal mogen inbrengen, zijn we zeker geïnteresseerd om het bedrijf over te nemen. We hebben nu een fiscale ruling lopen bij de Nederlandse fiscus. Voor het jaareinde verwachten we het resultaat van die ruling.'

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud