Punch wil ook Amerikaanse activa Xeikon overnemen

(tijd-nieuwslijn) - Elektronicagroep Punch neemt hoogstwaarschijnlijk ook de Amerikaanse dochter van printergroep Xeikon over, Xeikon Inc. Dat bevestigde Punch-woordvoerder Bert Devos. Begin maart kocht Punch al de Belgische kernactiva van Xeikon voor EUR 20 miljoen.

"We bestuderen het dossier en hebben de intentie om Xeikon Inc. over te nemen", zegt Bert Devos. "Het onderzoek zit in de laatste fase en we zijn nog niet op negatieve verrassingen gestoten." Bij de Amerikaanse dochter Xeikon Inc. werken 90 mensen. Ze zijn uitsluitend bezig met verkoop en dienst na verkoop. Van welke orde de overnameprijs is, wilde Bert Devos niet zeggen.

Punch besliste eind vorige week om niet verder te gaan met de CSP-printers, de goedkopere apparaten die Xeikon ontwikkelde. Volgens Bert Devos duurde het te lang om ze af te krijgen en komen ze daardoor te laat op de markt. Concurrenten zoals Xerox hebben al de marktposities ingenomen.

De Oost-Vlaamse groep gaat alleen verder met de hoogtechnologische printers van Xeikon. Op de omvang van de fusie heeft de beslissing geen invloed. Punch is nog steeds van plan 235 werknemers van Xeikon een contract aan te bieden. Ze moesten tegen eind vorige week laten weten of ze aan de slag wilden bij Punch. Omdat er beroering ontstond over het stopzetten van de CSP-printers, is die termijn even uitgesteld.

03/286 03 51

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud