Quest for Growth investeert 2 miljoen euro in Clear2Pay

(tijd-nieuwslijn)- De privak Quest for Growth (QfG) investeert 2 miljoen euro in het Brusselse softwarebedrijf Clear2Pay. Dat past in een nieuwe kapitaalronde van 6,1 miljoen euro . Dat deelde Quest for Growth mee. Daags na de aankondiging van de investering van 2 miljoen Britse pond in Prostrakan, kondigt QfG een investering in een Belgisch softwarebedrijf aan. Andere investeerders in deze ronde, die afsloot op 6,1 miljoen euro, zijn Technology Venture Partners (Australië), Koceram (van Christian Dumoulin) en het management van Clear2Pay. Omega Pharma is via Omegasoft ook aandeelhouder.

Clear2Pay werd in 2001 door Jurgen Ingels en Michel Akkermans opgericht. Die laatste wordt ook lid van de raad van bestuur en het investeringscomité van Quest for Growth. Clear2Pay maakt software voor de financiële sector, in het bijzonder voor het betalingsverkeer. Die software moet elektronische betaaldiensten beter in de financiële waardeketen integreren. Het bedrijf telt onder andere Visa Europa, ING, ABN Amro en Mastercard onder zijn klanten.

De kapitaalverhoging dient in de eerste plaats om het werkkapitaal te verhogen. Het bedrijf moet hierdoor gedurende 2 jaar over voldoende liquiditeiten beschikken om de groei te financieren.

In 2003 werd een kapitaalverhoging doorgevoerd van 5,35 miljoen euro en Clear2Pay opende een kantoor in Nederland door de overname van MaxWare Benelux. In januari 2004 nam Clear2Pay Element NV (Gent) over. Dit werd gevolgd door de overname van Sienna Technologies (Australië) waardoor de Australische en Asia-Pacific markten werden geopend voor Clear2Pay. Momenteel heeft het bedrijf 120 mensen in dienst. Het hoopt in 2005 winstgevend te zijn. Concrete beursplannen zijn er niet maar volgens QfG-gedelegeerd bestuurder Rene Avonts zou het binnen 2 of 3 jaar zeker naar de beurs kunnen gaan.

22238687

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud