Quest for Growth investeert in durfkapitaalfondsen

De privak Quest for Growth investeert 4,9 miljoen euro in twee durfkapitaalfondsen. Dat blijkt uit een persbericht.

(tijd) QfG pompt 2,5 miljoen euro in een fonds van Life Sciences Partners, een van de grootste investeringsmaatschappijen die zich toelegt op de farma- en biotechnologiesector, en ongeveer 2,4 miljoen euro in Vertex III, een fonds gespecialiseerd in investeringen in Israelische technologiebedrijven.

QfG geeft normaal gezien de voorkeur aan directe beleggingen in groeibedrijven maar investeringen in deze fondsen bieden een aantal belangrijke voordelen. 'Door de investering in Life Sciences Partners kunnen we in de toekomst beter zicht krijgen op de deal flow in de sector', zegt gedelegeerd bestuurder Rene Avonts in een reactie. 'Israël is een interessante maar moeilijke markt om te investeren. Het was voor ons niet aangeraden om directe participaties te nemen', verdedigt Avonts de belangneming in Vertex.

QfG investeerde voorts nog eens 0,5 miljoen euro in het Leuvense technologiebedrijf Kimotion. Dat komt bovenop de 0,5 miljoen euro die het al investeerde in oktober vorig jaar. 'We hadden ons geengageerd om verder te investeren indien enkele mijlpalen behaald werden en dat gebeurde. Kimotion slaagde er bijvoorbeeld in om enkele klanten voor de lange termijn te boeken'.

Quest for Growth beschikte eind juni over een kaspositie van 2,3 miljoen euro. 'We hebben voldoende beweegruimte om geld vrij te maken voor investeringen zoals deze', aldus Avonts.

De beleggingsportefeuille van Quest for Growth bedroeg eind juni iets meer dan 100 miljoen euro. Het Leuvens Option en Omrix BioPharmaceuticals, dat op Nasdaq noteert, zijn de belangrijkste participaties.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud