Quest for Growth lanceert tweede fonds - update

(tijd-nieuwslijn) - Quest Management, de managementvennootschap van de beursgenoteerde privak Quest for Growth, wil een nieuw close-end life sciences fondsoprichten met een initiële omvang tussen de 5 - 10 miljoen euro. Dat fonds zal in dezelfde private equity participaties als Quest for Growth investeren. Dat zei Rene Avonts, gedelegeerd bestuurder van QfG, donderdagochtend aan het persbureau Tijd-Nieuwslijn.

Dat fonds staat los van het beursgenoteerde QfG maar zal volgens Avonts de aandeelhouders van QfG ten goede komen. "We hebben dit jaar al twee keer meegemaakt dat we een goed investeringsdossier hadden waarbij er overinschrijvingen waren en de investeerders die minder dan GBP 2 miljoen boden uit de boot vielen. Dankzij dit nieuwe fonds kunnen we samen met QfG grotere bedragen neerleggen waardoor we meer investeringen binnenhalen. Daarnaast hopen we de managementkost van QfG te verlagen doordat we meer fondsen beheren met dezelfde mensen", zegt Avonts.

Het nieuwe fonds mikt op institutionele investeerders. De minimum inleg is EUR 250.000. Avonts hoopt in een eerste ronde EUR 10 tot 20 miljoen op te halen. Die ronde moet op het einde van het eerste kwartaal van 2005 afgerond zijn. "We zijn de markt de laatste zes weken gaan aftasten en er is duidelijk interesse. Aangezien het fonds in dezelfde dossiers investeert als QfG, betekent dit dat de investeringen door het investment comite van QfG goedgekeurd moeten worden. In dat comite zitten heel wat onderlegde mensen in de lifescience sector, zoals Rudy Marien, CEO bij Innogenetics", zegt Avonts.

Avonts denkt dat het close-end fonds een looptijd van zo'n zeven jaar zal hebben. "We denken aan zo'n vier investeringen per jaar".

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud