Quick verhoogt kapitaal met EUR 66,5 miljoen

(tijd-nieuwslijn) - Hamburgerketen Quick verhoogt het kapitaal met EUR 66,5 miljoen. De transactie valt uiteen in twee luiken. Hoofdaandeelhouder GIB, die 57,9% van Quick in handen heeft, zet een lening van EUR 38,5 miljoen om in kapitaal. Daarnaast geeft Quick voor EUR 28 miljoen nieuwe aandelen uit. Dit luik staat enkel open voor de bestaande aandeelhouders. Twee aandelen Quick geven recht op 5 nieuwe aandelen. Quick gebruikt het geld om de schuld af te bouwen.

Woensdag werd al bekend dat Quick een akkoord had met Ackermans & van Haaren (AvH) en Nationale Portefeuille Maatschappij (NPM) voor de omzetting van schuld in eigen vermogen. AvH en NPM hebben via GIB een achtergestelde lening van EUR 33,5 miljoen uitstaan aan Quick. Daarnaast hebben zij in het tweede kwartaal EUR 5 miljoen geleend aan Quick. Deze EUR 38,5 miljoen wordt omgezet in 8 miljoen nieuwe aandelen Quick tegen EUR 4,82 per aandeel.

Daarnaast geeft Quick voor EUR 28 miljoen nieuwe aandelen uit. De uitgifteprijs bedraagt hier ook EUR 4,82 per aandeel. Dat is 44,1% lager dan de gemiddelde koers van het aandeel Quick de laatste 30 dagen. Twee bestaande aandelen Quick geven recht op 5 nieuwe aandelen. Met dit luik richt Quick zich tot de minderheidsaandeelhouders. Ondanks de moeilijke beursomstandigheden, heeft Quick er alle vertrouwen in dat deze tranche volledig wordt onderschreven. 'De kleine aandeelhouder wordt gelijk behandeld met de meerderheidsaandeelhouder. Bovendien hebben ze een voorkooprecht', aldus Jean-Paul Brayer, gedelegeerd bestuurder van Quick. Als deze transactie niet volledig wordt onderschreven, schrijft GIB niet in op het saldo. Het voorkooprecht is verhandelbaar op de beurs.

Door deze transactie worden in totaal 13,8 miljoen nieuwe aandelen Quick gecreeerd. De groep hoopt de operatie voor eind juli af te ronden. Het prospectus is reeds ingediend bij de Commissie voor het Bank- en Financiewezen, die het document nog moet goedkeuren. Op 12 juni volgt een buitengewone algemene vergadering, waarop de aandeelhouders hun fiat moeten geven.

Quick gebruikt de opbrengst van de kapitaalverhoging om de schuld af te bouwen. De netto financiele schuld bedroeg op het eind van het eerste kwartaal EUR 119,7 miljoen. Na de operatie valt deze terug tot EUR 53,2 miljoen. Quick onderhandelt ook met de banken over de voorwaarden en termijnen van deze schuld. De groep schat dat ze hierdoor op jaarbasis EUR 3 miljoen aan financiele kosten kan besparen.

NB

Dit bericht werd ook verstuurd via SMS. Ontvang nieuws-alerts via SMS: stuur TNTNL AAN naar 3650 (0,50 euro per bericht).

Meer info .

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud