Quick vermindert verlies in 1e kwartaal

(tijd - nieuwslijn) - De Belgische snelrestauratiegroep Quick boekte over de eerste drie maanden van 2002 een nettoverlies van EUR 0,9 miljoen tegenover een verlies van 2,1 miljoen een jaar eerder. Op het niveau van het bedrijfsresultaat werd een verlies van EUR 0,6 miljoen omgebogen in een winst van 1,5 miljoen. Deze niet geauditeerde cijfers werden woensdagmiddag tijdens de algemene vergadering bekendgemaakt.

De omzet steeg over de eerste drie maanden van 2002 van EUR 158,1 miljoen tot EUR 162 miljoen. De EBITDA steeg van EUR 5,6 miljoen naar 7,2 miljoen. Over de eerste vier maanden van 2002 werd een totale omzetstijging van 0,8% opgetekend. Achter dit cijfer gaat een uiteenlopende beweging schuil. Terwijl in Frankrijk de totale verkopen met 2,3% stegen, daalden de Belux-verkopen met 3,7%.

Voor het volledige boekjaar verwacht Quick een globale omzetstijging van 5 tot 7%. Er zullen 10 nieuwe vestigingen bijkomen. De groep verwacht een operationeel resultaat van EUR 20 miljoen. Gedelegeerd bestuurder Jean-Paul Brayer gaf in de marge van de vergadering ook nog mee een positief nettoresultaat te verwachten, tenminste "als alle koeien, schapen en aardappelen niet gek worden".

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud