Quick ziet hamburgerverkoop niet dalen door ontdekking dolle koe in VS

(tijd-nieuwslijn) - De verkoop van hamburgers bij Quick Restaurants heeft voorlopig niet te lijden onder de ontdekking van een dolle koe in de Verenigde Staten. Dat vernam Tijd-Nieuwslijn van woordvoerster Catherine Jarry. Zij beklemtoont dat het vlees dat Quick gebruikt volledig van nationale oorsprong is en zuiver uit spierweefsel van runderen bestaat.

Tests hebben vorige week uitgewezen dat een melkkoe in de staat Washington aan BSE lijdt. Het was de eerste dolle koe die in de VS werd ontdekt. Mogelijk is de koe in augustus 2001 ingevoerd vanuit Canada, maar daarover is nog geen zekerheid. Japan, Mexico en Zuid-Korea, de drie grootste invoerders van Amerikaans rundvlees, hebben alvast hun grenzen gesloten.

Analist Marc Leemans van KBC Securities schreef maandag dat de ontdekking van een dolle koe in de VS op de hamburgerverkoop zou kunnen wegen, maar volgens Quick zelf is daar voorlopig niets van te merken.

De hamburgerketen onderstreept in een persbericht dat zij sinds april 1996 de consumenten inlicht over de oorsprong van het gebruikte vlees. Dat is volledig afkomstig uit Belgie respectievelijk Frankrijk en bevat geen orgaanvlees of additieven. De inspanningen om de veiligheid en de kwaliteit te waarborgen hebben Quick in Frankrijk het 'label V' opgeleverd, dat wordt uitgereikt door het onafhankelijke organisme Interbev.

Het aandeel Quick stijgt rond 12 uur met 2,16 procent tot 8,99 euro .

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud