Randstad gaat weer aanwerven vanaf mei

©-

Randstad, de marktleider voor uitzendkrachten op de Belgische markt, gaat vanaf mei opnieuw zelf eigen vaste medewerkers aanwerven. Dat is van midden 2008 geleden. Dat vernam de redactie.

(tijd) - 'Het is niet het begin van massale aanwervingen bij Randstad België. De aanwervingen komen er ook maar als het huidig voorzichtig herstel zich doorzet’, benadrukt Jan Denys, woordvoerder en arbeidsmarktdeskundige bij Randstad. Hij verwacht nog steeds geen spectaculair herstel.

Sterke prestatie

België (inclusief Luxemburg) was in 2009 een van de best presterende landen binnen de groep Randstad, de tweede grootste uitzendgroep ter wereld, blijkt uit cijfers die de Nederlandse groep donderdag bekendmaakte.

De omzet in België  daalde in 2009 weliswaar met 24 procent tot 306,8 miljoen euro. Voor de hele groep bedroeg de daling 27 procent. Enkel in Nederland was de daling kleiner, met een terugval van 21 procent. In Nederland wordt uitzend door de overheid veel meer gebruikt dan in België.

De omzetdaling bodemt uit. In het laatste kwartaal daalde de omzet in België met 16 procent in vergelijking met dezelfde periode een jaar eerder. Voor de hele groep was dat nog 19 procent.

‘Het ziet er naar uit dat we nu in februari op het punt gekomen zijn dat er geen omzetdaling meer is in vergelijking met dezelfde periode een jaar eerder’, aldus Jan Denys.

Sinds de overname van Vedior in 2008 werkt de groep Randstad in België met twee merken: Randstad en Tempo-Team. 

Randstad is in België marktleider met een marktaandeel van 23 procent. Tempo-Team komt zit in de buurt van de 12 procent.

Volgens het persbericht van de groep deed het merk Tempo-Team het iets beter dan de markt en het merk Randstad iets minder. Randstad is meer afhankelijk van de opdrachten voor grote klanten, een segment dat conjunctuurgevoeliger is dan de rest van de markt, stelt Denys.

Minder jobs

Voor het merk Randstad daalde het aantal medewerkers in 2009 van 1.600 naar 1.325. Er gebeurden evenwel geen ontslagen. Een  honderdtal medewerkers zit voortaan bij een gezamenlijk dienstverlenend bedrijf voor de twee merken.

Randstad moedigde ook het opnemen van tijdskrediet financieel aan. Die medewerkers komen nu ook geleidelijk terug en zullen het aantal ook opnieuw doen stijgen.

Vorig jaar had het merk Randstad gemiddeld 30.025 uitzendkrachten per dag  aan de slag bij klanten.  Het jaar voordien waren er dat nog  35.500. Randstad is wel nog steeds de grootste werkgever in het land, voor de De Post en de NMBS.

 

 

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud