Randstad ziet winst 12% dalen in tweede kwartaal

(tijd-nieuwslijn/betten) - De kwartaalcijfers van de Nederlandse uitzendgroep Randstad komen ruim boven de verwachtingen van analisten uit. De nettowinst uit gewone bedrijfsuitoefening voor goodwill-amortisatie daalde slechts met 12% tot EUR 14,3 miljoen. Analisten rekenden op EUR 5,8 miljoen. Het aandeel reageert positief op de cijfers.

Per aandeel liep de winst uit gewone bedrijfsuitoefening licht terug, van EUR 0,12 tot EUR 0,11. Analisten verwachtten gemiddeld EUR 0,02. De nettowinst daalde van EUR 40,4 miljoen naar EUR 13,9 miljoen.

Randstad verwacht dat de winst per aandeel in het derde kwartaal minstens EUR 0,15 zal bedragen. Het concern gaat er daarbij van uit dat de relevante markten niet verder zullen verslechteren.

De omzet daalde het afgelopen kwartaal 7%, van EUR 1.463,3 miljoen naar EUR 1.358 miljoen. Valuta-effecten hadden een invloed van 1,2%, resulterend in een negatieve autonome groei van 6%, vergeleken met een negatieve autonome groei van 13% in het eerste kwartaal.

'Randstad heeft zijn operationele performance in voortdurend moeilijke economische omstandigheden weten te verbeteren. We bewegen ons duidelijk in de goede richting', zo meldde Randstad-topman C. Farla in het persbericht naar aanleiding van de cijfers. 'Het is een kwestie van back to basics, focus en controle. Het management besteedt meer aandacht aan de basis van Randstads kernproces op brancheniveau', aldus Farla.

De brutomarge daalde van 23,2% in het tweede kwartaal 2001 naar 22,2% in het afgelopen kwartaal. Deze daling was volgens Randstad met name het gevolg van de toename van onbenutte tijd bij Yacht en veranderingen in de 'business mix' in Noord-Amerika.

Bij opening schoot de koers van het aandeel de hoogte in. Na tien minuten handel piekte het aandeel op EUR 8,75, een winst van 15,1%. Na een klein uur handel is de winst teruggevallen tot 5,1% tot EUR 7,99.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud