Real Software lijdt nettoverlies in 3e kwartaal

(tijd-nieuwslijn) - Informaticadienstengroep Real Software zag in het derde kwartaal de omzet dalen van EUR 47,3 miljoen naar EUR 38,8 miljoen. Netto ging het resultaat van een winst van EUR 21,1 miljoen naar een verlies van EUR 4,8 miljoen.

Omdat vooral de verkopen van softwarelicenties tegenvielen, waarop het bedrijf hoge winstmarges haalt, kromp de bedrijfswinstmarge van 6,8% naar 1,8%. De bedrijfswinst (ebit) daalde van EUR 3,2 miljoen naar EUR 0,7 miljoen. Real Software behoudt zijn doelstellingen voor het hele jaar. Het rekent in 2002 op een netto courante winst van EUR 3,5 miljoen.

Naast de lage licentieverkoop leed Real Software onder moeilijke marktomstandigheden in de Belgische financiële sector en in Frankrijk.

De activiteiten voor het integreren van computersystemen haalden een omzet van EUR 31,5 miljoen. De afdeling is daarmee goed voor het gros van de inkomsten. Vooral in deze markt speelde de sterke concurrentie op de Franse markt.

De afdeling voor softwarelicenties zag de omzet terugvallen tot EUR 3,4 miljoen, tegenover EUR 4,5 miljoen een kwartaal eerder. Vooral bij de klanten in de kleinhandel en de financiele wereld viel de verkoop tegen. Ook in de divisie infrastructuurverkopen daalde de omzet kwartaal-op-kwartaal van EUR 4,5 miljoen naar EUR 3,9 miljoen.

Voor het hele jaar behoudt Real Software de vooruitzichten. De groep uit Kontich rekent op een sterk vierde kwartaal en zegt dat ze bij de klanten uit de kleinhandelssector de licentieverkopen ziet herstellen.

Bart Haeck

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud