Real Software verkleint nettoverlies met een kwart

(tijd-nieuwslijn) - De Kontichse softwaregroep Real Software heeft in het derde kwartaal van 2004 zijn nettoverlies met 27 procent verkleind tot 5,7 miljoen euro, van een verlies van 7,8 miljoen euro vorig jaar. Voor de tweede jaarhelft herhaal Real Software zijn haar doelstellingen: een omzetcijfer in lijn met dat van de eerste jaarhelft en een verbetering van de operationele marge.

Het nettocijfer werd voor 2,1 miljoen euro naar beneden getrokken door uitzonderlijke posten, toe te schrijven aan voorzieningen voor de herziening van lopende projecten.

Het netto courant groepsverlies bedroeg 1,8 miljoen euro, tegenover een verlies van 4,8 miljoen euro vorig jaar.

De omzet viel in het derde kwartaal 21 procent terug, van 37,6 miljoen euro tot 29,8 miljoen euro. Vooral de omzet in Retail (-19,4 procent ) en Business (-29,5 procent) daalde tijdens de eerste negen maanden aanzienlijk. Industry, de grootste afdeling van de groep, bleef stabiel.

Tijdens de eerste negen maanden realiseerde de divisie een omzet van 30,7 miljoen euro. De internationale activiteiten groeiden 4,8 procent tot 23,7 miljoen euro. Het gros van de omzet wordt in de Benelux gehaald(7 procent), Frankrijk neemt met 25 procent de tweede plaats in.

Het bedrijfsresultaat (beit) bedroeg over de periode juli-september 100.000 euro, tegenover een vergelijkbaar negatief cijfer van 2,9 miljoen euro een jaar eerder. De EBIT-marge bedraagt daarmee 0,4 procent, net zoals in het vorige kwartaal, maar beter dan de negatieve marge vorig jaar. Real Software schrijft die verbetering toe aan een verlaging van de vaste kosten door de integratie van de vroeger gescheiden verticale activiteiten. Ook de voortdurende verbetering van de retaildivisie doet zijn duit in het zakje.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud