'Real Software wordt overgenomen door Gores'

(tijd-nieuwslijn) - Er circuleren berichten dat het Belgische softwarebedrijf Real Software wordt overgenomen door Gores Technology Group, een Amerikaans investeringsfonds met deelnemingen in technologie en telecom. Vrijdag bereikte GTG een akkoord met het bankenconsortium over de overname van de bankschuld. De overname vereist wel nog het fiat van een bijzondere aandeelhoudersvergadering.

Volgens de krant De Standaard bereikte GTG vrijdag een akkoord met het bankenconsortium over de overname van de bankschuld van Real Software. Gores startte in de tweede helft van december exclusieve gesprekken met de banken-schuldeisers van Real Software (KBC, Fortis, Dexia, Landbouwkrediet en Bayerische Landesbank). Die exclusiviteit werd verlengd en mondde vrijdag uit in een akkoord.

Dat akkoord zou behelzen dat Gores de schuld van circa EUR 200 miljoen van Real Software afkoopt tegen een zacht prijsje. Gores zou die schuld vervolgens als kapitaalverhoging inbrengen bij Real Software.

Steeds volgens De Standaard vraagt Gores om een bijzondere aandeelhoudersvergadering (BAV) bij elkaar te roepen. De raad van bestuur van Real Software zou zich maandagmorgen over de kwestie buigen. Op deze vergadering worden ook de dramatische jaarcijfers over 2003 besproken.

De overname door Gores is pas een feit wanneer de BAV hiervoor het licht op groen zet. De bestaande aandeelhouders zullen daarbij hun participaties massaal zien verwateren. Toch wordt verwacht dat ze zullen instemmen, want zonder akkoord is een faillissement onvermijdelijk. Als mogelijke periode voor de BAV wordt 10 tot 15 april genoemd.

De krant schrijft nog dat Real Software beursgenoteerd blijft. Immers, aangezien Gores de controle zou verwerven via een kapitaalverhoging waar de aandeelhouders over beslissen, zou er geen publiek overnamebod moeten komen. Het Amerikaanse fonds zou wel van plan zijn om, via de verkoop van onderdelen van Real Software, zo snel mogelijk zijn initiële investering te recupereren.

(foto: belga)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud