Advertentie

Recordwinst voor Lufthansa

De Duitse luchtvaartmaatschappij Lufthansa heeft een recordjaar achter de rug en mikt op 1 miljard euro operationele winst tegen ten laatste 2008. Dat maakte het bedrijf donderdag bekend bij de voorstelling van zijn jaarresultaten.

De luchtvaartsector is volgens topman Wolfgang Mayrhuber in volle groei. "Wij zien onze kansen en willen die gebruiken".

Het voorbije jaar steeg de omzet van Lufthansa met bijna tien procent tot 19,8 miljard euro, vooral dankzij de stijging van het passagiersverkeer (53,4 miljoen passagiers). De operationele winst nam met 46 procent toe, dankzij de kostenbesparing, tot 845 miljoen euro. Netto werd een record van 803 miljoen euro opgetekend, een toename met 77 procent.

De dure brandstof blijft wel een zorgenkind voor Lufthansa. Die kosten stegen in 2006 met 26 procent tot 3,4 miljard euro. Maar het bedrijf rekent aan zijn klanten een brandstoftoeslag aan en dekt zich in via hedging.

Lufthansa kondigde aan geen concrete plannen te hebben om andere luchtvaartmaatschappijen over te nemen. De integratie van Swiss verloopt alvast sneller en beter dan verwacht.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud