Recticel en Woodbridge breiden samenwerking uit

De schuimrubberverwerker Recticel en het Canadese Woodbridge breiden hun samenwerking verder uit. De vormschuimactiviteiten van Woodbridge in het VK worden ondergebracht in Proseat, de joint venture tussen Recticel en het Canadese bedrijf.

(tijd) Het belang van Recticel in Proseat daalt van 70 procent tot 51 procent. Het Belgische bedrijf bouwt zijn schulden verder af na de herschikking van de joint venture. Dat meldt Recticel in een persbericht.

Eind oktober 2003 brachten Recticel en Woodbridge zes productie-eenheden van zetelkussens op het Europese vasteland onder in een gezamenlijke structuur. Recticel nam toen 70 procent in de joint venture, Woodbridge de resterende 30 procent.

Recticel gaf toen aan dat de verhoudingen konden veranderen, mocht Woodbridge beslissen zijn activiteiten in het VK ook onder te brengen in de joint venture. Dat is wat de twee vandaag aankondigen. Het betreft een fabriek in Manchester met een jaarlijkse omzet van 32 miljoen euro. De productie-eenheid stelt 200 mensen tewerk en levert zetelkussens aan Honda, Nissan, Land Rover, Jaguar en GM.

Door de inbreng stijgt het belang van Woodbridge in Proseat tot 49%. Het aandeel van Recticel zakt met andere woorden van 70 procent tot 51 procent. De transactie gebeurt door middel van een aandelenruil en een betaling van een saldo van Woodbridge aan Recticel. Dat leidt tot een verdere schuldafbouw bij het Belgische bedrijf.

Proseat realiseerde vorig boekjaar een omzet van 150 miljoen euro.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud