Recticel sleept contract met Honda in de wacht

(tijd-nieuwslijn) - De Belgische polyurethaanverwerker Recticel heeft een nieuw contract binnengehaald voor de interieurafwerking van personenwagens. Het gaat om een contract met Honda ter waarde van EUR 6 miljoen. Dat zei Jan De Moor, woordvoerder van Recticel, aan Tijd-Nieuwslijn.

Het is het tweede contract dat Recticel in de wacht sleept via de joint venture met het Japanse Inoac op de Japanse markt. Eerder sloot Recticel ook al een contract met Toyota.

Vorig jaar rond dezelfde periode kondigde Recticel al contracten voor de interieurafwerking van personenwagens aan met BMW, DaimlerChrysler, General Motors, Toyota en Skoda, voor een bedrag van EUR 1,5 miljard. De meeste opdrachten starten tussen 2002 en 2004 en hebben een looptijd van 6 tot 7 jaar.

Recticel beheerst als enige bedrijf in de wereld de technologie van polyurethaanspraytechniek. Die onderscheidt zich kwalitatief van de klassieke bekleding met pvc. De groep verwacht dat haar spraytechnologie voor de interieurafwerking van personenwagens met polyurethaan tegen 2006 EUR 230 miljoen zal opleveren, bijna het vijfvoudige van de omzet in 2001. Tegen 2010 moet de spraytechnologie instaan voor meer dan EUR 500 miljoen omzet.

Tegen 2010 verwacht Recticel een verviervoudiging van de omzet van de autodivisie. Deze divisie moet tegen 2010 instaan voor EUR 1 miljard omzet. Dat is iets minder dan de totale omzet van de vier divisies samen vandaag.

PB

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud