Advertentie

Redding van Babcock Borsig mislukt

(belga) - De redding van het Duitse machinebouwconcern Babcock Borsig, waar 22.000 mensen werken, is mislukt. Het uitstel van betaling blijft daardoor van kracht, aldus Babcock maandag. Het concern komt onder controle van een bewindvoerder te staan.

Volgens Wolfgang Clement, de minister-president van de deelstaat Noordrijn-Westfalen, hadden vier van de zes betrokken banken niet voldoende vertrouwen in de toekomst van het bedrijf. "De banken zijn van mening dat een aanvraag tot uitstel van betaling meer duidelijkheid en zekerheden verschaft", zei de minister-president.

De deelstaatregering was actief betrokken bij de crisisonderhandelingen bij Babcock Borsig omdat er bij een ondergang 8.600 banen in Noordrijn-Westfalen kunnen verdwijnen. Volgens vakbond IG Metall heeft de directie de afgelopen jaren een slecht beleid gevoerd. Het management gaat nu samen met een bewindvoerder kijken hoe Babcock kan overleven.

In 1996 ging Babcock ook al bijna failliet. Sindsdien verliepen de activiteiten moeizaam. Onlangs bleek Babcock niet meer aan zijn bankverplichtingen te kunnen voldoen.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud