Redevco investeert 500 miljoen euro

©Sofie Van Hoof

De internationale vastgoedgroep Redevco gaat de komende tien jaar zo’n 500 miljoen euro investeren in haar retailportefeuille in België. Een derde van dat bedrag gaat naar de renovatie van bestaande gebouwen, twee derde naar de uitbreiding op de bestaande sites. De groep blijft ook geïnteresseerd in nieuwe opportuniteiten op de Belgische markt.

Marc Van Heddeghem, CEO van Redevco (Foto Sofie Van Hoof) 

(tijd) - Redevco België is een discrete  maar belangrijke speler op de Belgische professionele vastgoedmarkt. Met een portefeuille van 1,9 miljard euro is het goed voor een plaats in de top vijf, waarin ook Cofinimmo, Fortis Real Estate, AXA Belgium en Befimmo zitten. Van de portefeuille is 88 procent  belegd in retail. Met een portefeuille van 1,7  miljard euro  is Redevco in België voor retailvastgoed veruit het nummer een, gevolgd door ING en Fortis Real Estate.

De overname van GB Immo (2001) voor meer dan 1 miljard euro zorgde voor de grote sprong voorwaarts. In de portefeuille zitten dan ook heel wat ‘GB-sites’. Redevco wordt gecontroleerd door de Zwitserse holding Cofra Holding van de familie Brenninkmeijer, bekend van de C&A-keten.

PLU

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud