Regering verkoopt aandelen Belgacom - update

(tijd-nieuwslijn) - De Belgische staat heeft donderdag 19,1 miljoen aandelen-Belgacom verkocht. Dat is goed voor 5,3 procent van het uitstaand aandelenkapitaal. Het belang van de overheid in Belgacom daalde hierdoor van 55,3% tot 50% plus een aandeel. De verkoop gebeurde aan een prijs van 28,1 euro per aandeel. De opbrengst voor de Belgische Staat bedraagt 539 miljoen euro.

Voor de beursgang van Belgacom werd in maart 2004 het Brusselse beursgebouw feestelijk uitgedost met Belgacom-attributen. (foto: belga)

De aandelen werden aangeboden aan enkele grote financiƫle instellingen. De verkoop werd door de regering goedgekeurd en ondertekend door de Koning. Dat zegt Luk Van Eylen, woordvoerder bij de Commissie voor het Bank-, Financie- en Assurantiewezen (CBFA). De operatie werd begeleid door Goldman Sachs.

Vivi Lombaerts, woordvoerster van Minister van Overheidsbedrijven Johan Vande Lanotte, zei dat dit een logisch sluitstuk is van de beursgang. "Dit was bij de beursgang al ingecalculeerd. Door de inkoop en vernietiging van eigen aandelen door Belgacom steeg het belang van de overheid tot 55,3%. Op een goed moment wilden we terug naar het historisch belang van 50% en een aandeel", zei Lombaerts.

Na de mededeling en bij de opening van Euronext Brussel werd het aandeel even geschorst. Ondertussen is de notering al hernomen. Het aandeel Belgacom eindigde donderdag 0,05 euro lager op 28,35 euro.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud