Regering vertraagt overname Alitalia

©BLOOMBERG NEWS

De Italiaanse regering heeft meer tijd nodig om te beslissen welke bieder het aandeel van de Italiaanse staat van 49,9 procent in de luchtvaartmaatschappij Alitalia toegewezen krijgt . Dat heeft de Italiaanse minister van Verkeer Alessandro Bianchi gezegd.

(belga) - "Het is nodig de voorstellen beter te bestuderen en daarvoor hebben we nog enkele dagen nodig. Een week meer of minder zal de zaken niet veranderen", zei de minister. "Beide voorstellen zijn heel interessant, maar erg verschillend."

De raad van bestuur van Alitalia zou dinsdagnamiddag samenkomen om een beslissing te nemen, maar zonder een beslissing van de regering is het onwaarschijnlijk dat de luchtvaartmaatschappij een voorkeur uitspreekt.

In de race voor de overname van Alitalia zijn nog steeds Air France-KLM, het Italiaanse Air One en de investeerdersgroep onder leiding van Antonio Baldassare. Volgens de Italiaanse media zou Air France-KLM momenteel de favoriet zijn van de verlieslatende Italiaanse luchtvaartmaatschappij.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud