Regering vervangt Coene bij Belgacom

(tijd) - Jan Coene wordt vervangen als voorzitter van de raad van bestuur van Belgacom. In Wetstraat-kringen werd woensdag gezegd dat zijn positie onhoudbaar is geworden. De verantwoordelijke ministers zouden het erover eens zijn dat hij niet aanblijft. Maar de formele beslissing is nog niet genomen. Dat meldt De Tijd. De staat is de meerderheidsaandeelhouder van Belgacom en benoemt de voorzitter.

Coene (foto: belga) kondigde onlangs zijn vertrek aan als gedelegeerd bestuurder bij de beursgenoteerde weefgetouwenproducent Picanol. Omstreden vergoedingen liggen aan de basis. Coene zit ook het bezoldigingscomité van Belgacom voor. Zijn positie bij het eveneens beursgenoteerde bedrijf wordt tevens ondermijnd door grote spanningen met gedelegeerd bestuurder Didier Bellens. Die herinneren aan de conflicten van tien jaar geleden tussen de toenmalige voorzitter en topman van de telecomgroep. De regering verving toen beiden.

Coene werd begin 2003 voorzitter van Belgacom met een mandaat tot 2009. Bellens is Franstalig. Door de wettelijk opgelegde taalpariteit moet de opvolger van Coene opnieuw Nederlandstalig zijn. De raad van bestuur van Belgacom vergadert volgende week. De positie van Coene staat niet op de agenda, althans niet officieel. Andere bronnen beamen de informatie.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud