Reisbureaus maken zich geen zorgen over opwarming

(belga) - De Belgische touroperators liggen niet wakker van de bedreiging van het wintertoerisme door de opwarming van de aarde.

'Door omstandigheden zijn we de laatste jaren al verplicht hoger gelegen skigebieden op te zoeken', zegt Leen De Wael, Brand Manager wintersportvakanties bij Neckermann. 'De mensen willen op wintersportvakantie gaan wanneer zij er zin in hebben. De paasvakantie raakt bijvoorbeeld steeds meer in trek en aangezien de sneeuwzekerheid in die periode lager is, moeten we hoger de bergen in trekken. Het is ook zo dat alle nieuwe bouwprojecten betrekking hebben op hoger gelegen gebieden'.

Ook Jetair is zich bewust van de problematiek, maar ook daar worden er op korte termijn geen conclusies aan verbonden. 'Vorig seizoen werden we geconfronteerd met slechte sneeuw in de lager gelegen gebieden, dus zoeken we het hogerop. Nieuwe skistations worden ook steeds hoger gebouwd', zegt Hans van Haelemeesch, de woordvoerder van Jetair.

'Wij zullen altijd de twee aanbieden', aldus nog De Wael. 'Meestal zijn de lage skidorpen de gezelligste omdat ze authentiek zijn. Voor veel mensen is dat een belangrijk aspect van de wintersport. Er moet enkel worden gezorgd voor goede verbindingen naar de skipistes'.

Beide touroperators noteerden een stijging van het aantal boekingen voor het huidige wintersportseizoen.

20691695

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud