Reisgroep Connections neemt Airstop over

De keten van reiskantoren Connections heeft zijn sectorgenoot Airstop overgenomen. Dat blijkt woensdag uit een persbericht. Beide organisaties richten zich vooral op de onafhankelijke reiziger. De overname past in de strategie van Connections om "de grootste en meest gediversifieerde multimerkenorganisatie" voor reizen in ons land te worden. Financiële details over de overname worden niet bekendgemaakt.

(belga) Connections telt 25 reiswinkels, een callcenter, een e-commerceafdeling en een reiswinkel op de luchthaven van Zaventem, goed voor 149 werknemers in België en een jaaromzet van 90 miljoen euro. Daar komen nu 35 medewerkers en vijf reiskantoren in Vlaanderen en Brussel, een callcenter en een internetafdeling van Airstop bij. Die organisatie vertegenwoordigt een jaaromzet van ongeveer 19 miljoen.

Na de overname zullen beide spelers onder eigen naam blijven opereren, met respect voor de eigenheid van elk merk, zo beklemtoonde managing director van Connections Ronny Bayens. "Niet iedereen voelt zich aangetrokken tot een bepaald merk", verdedigt hij de multimerkenstrategie.

De bedoeling van de overname is vooral een grotere diversificatie van het productenaanbod en ook het verhogen van de inkoopkracht. Dit laatste zou moeten leiden tot goedkopere tarieven voor de reiziger, verzekerde Bayens. Ook met betrekking tot de ondersteunende diensten, zoals IT, financieel beleid, administratie, ... zal er worden samengewerkt. Beide organisaties zullen elkaars "best practices" delen.

In januari van dit jaar nam Connections ook al 't Zuiderhuis over. Dat is een organisator van avontuurlijke groeps- en individuele reizen (Vreemde Continenten, Te Voet, Belgian Biking), met kantoren in Gent en Antwerpen.

Bayens zegt nog enkele "kleinere plannen" in het vooruitzicht te hebben. "2007 is voor Connections het jaar van de verbreding. Volgend jaar willen we het netwerk verfijnen en verfraaien. Binnenkort zullen we daarvoor trouwens de klanten ondervragen naar hun tevredenheid." Plannen om buiten België actief te worden, heeft de groep nog niet.

Connections werd in 1986 opgericht en pionierde op voordelige luchtvaarttarieven en nieuwe reisformules. De groep was aanvankelijk Iers (Usit World), maar na de terreuraanslagen van 11 september 2001 kwam er een management buy-out en werd Connections 100 procent Belgisch.

Airstop (Sherpa nv) bestaat sinds 1988 en pionierde op last minutes en later op goedkope vluchten die via het internet konden worden geboekt. Er is ook een link met Taxistop. "Die link zal blijven bestaan en Jan Klüssendorf blijft aan de leiding van de groep", verklaarde Bayens.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud