Remi Claeys: bedrijfswinst stijgt 43% in eerste kwartaal

(tijd-nieuwslijn) - In het eerste kwartaal van dit jaar zag de West-Vlaamse aluminiumgroep Remi Claeys de nettowinst en de bedrijfswinst fors toenemen. Op een verviervoudiging van de kwartaalresultaten voor het hele jaar durft de groep nog niet mikken. Remi Claeys verwacht een netto courante winst die tussen EUR 2 en 5 miljoen ligt.

De bedrijfswinst steeg in het eerste kwartaal 43% tot EUR 3,65 miljoen. De bedrijfskasstroom nam met 21,9% toe tot EUR 7,62 miljoen. De courante nettowinst steeg tot EUR 1,66 miljoen, tegenover EUR 0,04 miljoen in het eerste kwartaal van 2001. De nettowinst per aandeel steeg van EUR 0,01 tot EUR 0,60.

De winst ging hoger, ondanks een daling van de kwartaalomzet met 8,1% tot EUR 73,94 miljoen. Dat is te wijten aan de nog steeds zwakke conjunctuur. De betere winstcijfers zijn te danken aan de doorgevoerde saneringen. Dat zorgde voor een fors hogere bedrijfswinst. Daarenboven waren de financiele lasten lager dan in het eerste kwartaal van vorig jaar. De participaties in Boal en Gruppo Indinvest worden via vermogensmutatie ingebracht en droegen licht bij tot de nettowinst. Vorig jaar hadden die participaties nog een negatieve invloed.

Voor de rest van het jaar blijft Remi Claeys zeer voorzichtig. De groep zei al verschillende keren dat de netto courante winst voor afschrijving op consolidatieverschillen tussen EUR 0 en 5 miljoen zal liggen, terwijl deze winst in het eerste kwartaal al EUR 1,86 miljoen bedroeg. "Je mag de resultaten niet zomaar verviervoudigen. We houden het liever op een netto courante winst tussen EUR 2 en 5 miljoen. We lezen veel over een economisch herstel, maar we zien er nog niets van", zei gedelegeerd bestuurder Chris Depreeuw aan Tijd-Nieuwslijn, "het orderboekje in mei is zwakker dan vorig jaar".

Ondanks een daling van de omzet in het eerste kwartaal, blijft Remi Claeys voor het hele jaar op een stabiele omzet mikken. "Dat moet lukken. Vooral de toegevoegde waarde zal zeker stabiel blijven. De omzet kan nog dalen door lagere aluminiumprijzen die wij doorrekenen. In het eerste kwartaal bleef de toegevoegde waarde nagenoeg stabiel", legde de topman uit.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud