Renault plant forse uitbreiding in Zuid-Korea

(belga) - De Franse autoconstructeur Renault investeert de komende drie jaren 600 miljard won of 433 miljoen euro in Zuid-Korea. Dat heeft topman Louis Schweitzer dinsdag gezegd in Seoel. De plannen maken deel uit van de expansiestrategie voor Azië.

Renault gaat met haar Koreaanse dochter Samsung Motors vanaf 2007 alle terreinwagens bouwen. De motorfabriek in de zuidelijke havenstad Busan wordt uitgebreid. Samsung zal mee betrokken worden in de voorbereiding voor Renaultprojecten in China.

In Busan komt een productiesite voor benzinemotoren die samen ontwikkeld worden met het Japanse Nissan Motor, waarin Renault een belang heeft van 44 procent. Jaarlijks moet de fabriek 300.000 eenheden afleveren.

Renault kocht in 2000 het merk Samsung en richtte Renault Samsung Motors (RSM) op. Tezelfdertijd nam de Franse constructeur een controleparticipatie van 44,4 procent in het Japanse Nissan. RSM wordt het platform van Renault in Azië en zal nauw betrokken worden bij de verdere ontwikkeling van het bedrijf in China.

Renault zette eind juni een samenwerking op met het Chinese bedrijf Dongfeng om vanaf eind 2006 wagens voor de Chinese markt te gaan produceren. De samenwerking moet nog de goedkeuring krijgen van de Chinese autoriteiten.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud