Renault wil alliantie met GM bestuderen

Renault is bereid een alliantie met General Motors te bestuderen. Dat zegt de Franse autobouwer in een mededeling. Eerder vandaag raakte bekent dat Kirk Kerkorian, met 10 procent de grootste individuele aandeelhouder van GM, er bij de Amerikaanse autoconstructeur op aandrong een alliantie aan te gaan met Reanult en diens Japanse partner Nissan.

(foto bloomberg)

(tijd) - Renault reageerde vanavond via een persbericht en vermeld daarin te zijn benaderd door Kerkorian en vertegenwoordigers van diens investeringsvehikel Tracinda. Renault merkt op dat het partnership met Nissan altijd heeft opengestaan voor derde partijen. De toenadering vanuit het aandeelhouderschap GM zal dan ook bestudeerd worden.

'We vernemen dat Renault en Nissan er voor open staan GM in hun partnerschap op te nemen en bereid zijn een belangrijk minderheidsbelang in GM te nemen', zei Tracinda van zijn kant. Kerkorian verwacht dat een alliantie met het duo Renault-Nissan de Amerikaanse autobouwer, die gebukt gaat onder een zware schuldenlast, forse kostenbesparingen zou opleveren. Het bericht wakkert de speculatieve interesse in het aandeel General Motor aan. Het aandeel noteert omstreeks 21.30 uur 9,15 procent hoger op29,95 dollar. Renault sloot 1,6 procent hoger op 84 euro.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud