Reporters en Van Parys Media fuseren

(tijd) - De fotoagentschappen Reporters en Van Parys Media fuseren. Het samengaan van de twee bedrijven creëert het grootste Belgische fotoagentschap. Nu is dat nog de fotoafdeling van het persagentschap Belga.

Reporters en Van Parys Media worden ondergebracht in een nieuwe holding die in de handen komt van hun huidige aandeelhouders en een externe investeerder. De twee fotoagentschappen realiseerden vorig jaar een gemeenschappelijke omzet van 4,7 miljoen euro. In 2006 moet dat opklimmen tot 5,5 miljoen euro.

Reporters en Van Parys Media zijn heel complementair. Reporters werkt met vier eigen fotografen en 35 freelancers. Het agentschap verkoopt zijn beelden vooral aan de geschreven pers. Van Parys Media specialiseert zich in het distribueren van beelden voor buitenlandse fotoagentschappen. Reporters werd in 1991 opgericht door enkele fotografen. Het realiseerde vorig jaar een omzet van 3 miljoen euro en een winst voor belastingen van 24.000 euro. Dit jaar mikt Reporters, dat in de handen zit van zijn management, op een omzet van 3,36 miljoen. Van Parys Media boekte in 2004 een omzet van 1,7 miljoen euro en rekent dit jaar op 1,95 miljoen euro inkomsten. Bestuurder Tom Gastmans is de enige aandeelhouder van het bedrijf.

De twee bedrijven worden ondergebracht in een nieuwe holding. Het samengaan moet besparingen in de informatietechnologie mogelijk maken. Op termijn zullen de twee agentschappen ook juridisch fuseren. Van Parys Media verhuist binnenkort alvast naar de kantoren van Reporters.

KW/MS

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud