Resilux eist dwangsom van EUR 40 miljoen van concurrent

(tijd-nieuwslijn) - De Belgische producent van voorvormen voor petflessen Resilux eist voor een patentbreuk een dwangsom van EUR 39,8 miljoen van zijn concurrent Schmallbach Lubeca Pet Containers Belgium. Dat zei het management van Resilux op de jaarvergadering van aandeelhouders.

De zaak tegen Schmallbach Belgium werd donderdag ingeleid voor de beslagrechter in Antwerpen voor een uitspraak ten gronde. Resilux verwacht een definitieve uitspraak binnen 8 tot 12 maanden. "Juridisch staan we sterk, maar in Belgie werd nog nooit een dergelijke enorme dwangsom toegekend. Het blijft dus een vraagteken hoeveel we zullen krijgen. We houden er voorlopig geen rekening mee in onze resultaten en vooruitzichten", zei voorzitter Alex de Cuyper.

Gedelegeerd bestuurder Dirk de Cuyper zei na de vergadering dat hij verwacht dat de netto courante kasstroom dit jaar met 10% zal toenemen. Het totale verkoopvolume zou met 10 tot 20% moeten stijgen. "Ik wil niet emotioneel worden, maar het gaat zeer goed met Resilux. Alle machines in alle vestigingen draaien op volle toeren en in al die vestigingen krijgen we vragen binnen voor meer productiecapaciteit," zei voorzitter Alex de Cuyper.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud