Retail Estates koopt 10 en verkoopt 8 winkelpanden

(tijd-nieuwslijn) - De vastgoedbevak Retail Estates heeft 10 winkelpanden gekocht, goed voor een investeringswaarde van11,3 miljoen euro, en 8 panden verkocht, goed voor een verkoopopbrengst van 3,43 miljoen euro. Door de transacties is de portefeuille van de vastgoedbevak met 7,75 miljoen euro gegroeid. Dat meldt Retail Estates in een persbericht.

De 10 aangekochte winkelpanden leveren op jaarbasis een huurincasso van 0,92 miljoen euro op, wat een rendement oplevert van 8,13 procent. Twee panden werden door Retail Estates zelf in Mechelen ontwikkeld (Legio en Fun). Verder nam Retail Estates de NV Sablon over, eigenaar van een winkelcomplex in Quaregnon, met vestigingen van McDonald's, MaxiToys, Aubert (babyverzorgingsartikelen) en Pronti (schoenen). In Spa werd een pand aangekocht dat verhuurd is aan Tom & Co (dierenvoeding). Ten slotte werden drie panden van Superconfex overgenomen (in Borsbeek, Gosselies en Mons).

De verkoopopbrengst van de acht verkochte winkelpanden bedraagt 3,43 miljoen euro. De panden vertegenwoordigen een huurincasso van 0,32 miljoen op jaarbasis. Ten opzichte van de liquidatiewaarde, bepaald door de vastgoedexpert, bedraagt de meerwaarde 0,16 miljoen euroen ten opzichte van de investeringswaarde wordt een verlies van 0,14 miljoen euro geleden. De verkochte panden zijn hoofdzakelijk alleenstaande, kleinere winkelpanden met een oppervalkte beneden 1.000 vierkante meter die meestal niet aan filiaalbedrijven maar aan lokale ondernemers verhuurd worden.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud