Retail Estates neemt 3 winkels over voor 10,5 miljoen euro

Retail Estates, een vastgoedbevak gespecialiseerd in baanwinkels, neemt drie grote winkelpanden over voor 10,5 miljoen euro. Een van de winkels, gelegen in Antwerpen (Merksem) wordt verhuurd aan speelgoedwinkel Fun. Kleding- en schoenenwinkel Muys huurt de andere twee panden, gevestigd in Gent (Gentbrugge) en Ninove. Retail Estates betaalt de overname volledig met nieuwe aandelen. Een en ander blijkt uit een persbericht nabeurs.

De drie winkels hebben een gezamenlijke oppervlakte van 10.834 vierkante meter. Ze leveren Retail Estates jaarlijks 657.000 euro huur op, goed voor een rendement van 6,28 procent.

De Fun-winkel in Merksem is gelegen langs de Bredabaan, volgens Jan De Nys, gedelegeerd bestuurder van Retail Estates 'een van de topsites op het gebied van baanwinkels'. Het pand dankt die status aan de aanwezigheid van een groot aantal winkels uit het betere segment.

Retail Estates neemt ook twee Muys-winkelpanden over van Brantano. De schoenenverkoper heeft 4 Muys-winkels in portefeuille, allen gelegen in Oost-Vlaanderen. Brantano had het vastgoed van twee winkels in eigendom. Muys richt zich tot een hoger marktsegment dan Brantano. Klanten vinden er meer kledij en merkproducten dan in een Brantano-winkel. De vestiging in Gent gaat na een face-lift als Estilogie door het leven. Eind vorig jaar nam Retail Estates al het vastgoed van 19 Brantano-winkels over. Muys was toen niet in de transactie betrokken.

De overname van de winkelpanden gebeurt via een partiele splitsing. Via die techniek splitsen de verkopende NV's hun vastgoed af en verkopen ze dat aan Retail Estates. De bevak betaalt via de uitgifte van nieuwe aandelen. Dankzij deze techniek genieten de verkopende partijen van een fiks fiscaal voordeel. Volgens De Nys heeft ook de bevak baat bij deze werkwijze: 'op die manier breiden we ons aandeelhoudersschap uit met twee institutionele beleggers'.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud