RHJ International tegen 19,25 euro naar Euronext Brussel

(tijd-nieuwslijn) - RHJ International, het Belgische vehikel van de Amerikaanse durfkapitaalgroep Ripplewood, trekt naar Euronext Brussel tegen 19,25 euro per aandeel. Dat blijkt uit een officiële mededeling van de lead managers Morgan Stanley, Goldman Sachs en Petercam. Volgens De Tijd is de aandelenemissie van RHJ International 'ruim overingeschreven'.

Ripplewood brengt de bedrijven uit de portefeuille van zijn buy-outfonds RHJ Industrial Partners en een deel van het kapitaal van het fonds onder in het Belgische vehikel RHJ International. Dat krijgt op Euronext Brussel de beursticker RHJI en noteert vandaag/donderdag voor het eerst.

Ripplewood kiest voor een beursintroductie in Brussel om fiscale redenen.

Volgens Olivier Lefebvre, gedelegeerd bestuurder van Euronext, staat RHJ International heel dichtbij een toetreding tot de Bel20-index. Dat zei hij op de persconferentie ter gelegenheid van de beursintroductie van RHJ. 'Als de criteria vervuld zijn, kan RHJ bij de volgende herziening eind dit jaar, in de Bel20 komen. Maar het is nog afwachten hoe groot de free float de komende maanden zal zijn.'

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud