Roularta neemt Aguesseau over en richt twee nieuwe joint ventures op

(tijd-nieuwslijn) - De mediagroep Roularta heeft het Franse Aguesseau Communication overgenomen. Roularta zal de titels in twee nieuwe joint ventures onderbrengen met Groupe Express-Expansion en daaraan ook nog het blad Ideat toevoegen.

Volgens Rik De Nolf, gedelegeerd bestuurder van Roularta, heeft Roularta een goede prijs betaald voor Aguesseau. Die prijs zou onder de jaaromzet van Aguesseau van EUR 18 miljoen liggen. Aguesseau is eigenaar van drie woonbladen (Maison Cote Sud, tweemaandelijks 127.050 exemplaren), Maison Cote Ouest (tweemaandelijks, 84.987 exemplaren) en Maison Cote Est (driemaandelijks, 52.579 exemplaren). Daarnaast is er ook het lifestyle maandblad Atmospheres dat op 140.000 exemplaren verschijnt.

De drie bladen worden in de nieuwe joint venture "Cote Maison" ondergebracht. Die joint-venture is voor de helft in handen van Roularta en voor de andere helft van Express-Expansion. Express voegt in de joint venture de woonbladen Maison Magazine en Maison Francaise toe. De vijf bladen vertegenwoordigen een omzet van EUR 22 miljoen. De samenvoeging van deze titels moet het toelaten de complementariteit van de verschillende magazines te bewerkstelligen.

Atmospheres zal met het blad Ideat, waar Roularta 50% in heeft, worden ondergebracht bij de joint venture Laurent Blanc. Die joint venture realiseert een omzet van EUR 8 miljoen. Roularta is, volgens De Nolf, niet van plan de bladen in de drukkerij van Roeselare te drukken. Wel zouden er synergieƫn zijn met de Weekend-bijlagen bij Knack en Weekend Vif.

SD

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud