Rover ook in België onder bewind PwC

(tijd) - MG Rover Belux, het Belgische filiaal van de noodlijdende Britse autobouwer MG Rover, staat sinds dinsdag onder voorlopig bewind van de accountant PricewaterhouseCoopers (PwC). Dat meldt De Tijd. PwC beheert het bedrijf voortaan, met het oog op een overname of een liquidatie. Het Britse moederbedrijf MG Rover, dat vorige week uitstel van betaling aanvroeg, stelde eerder al PwC als bewindvoerder aan.

Bij MG Rover Belux werken 28 mensen. Het bedrijf uit Sint-Stevens-Woluwe is een dochter van het Britse MG Rover. Doordat een overname door het Chinese SAIC vorige week afsprong, moest de verlieslatende Britse constructeur uitstel van betaling aanvragen. Ruim 5.000 mensen verloren daardoor hun job.

PwC werd door een Britse rechtbank aangesteld als voorlopig bewindvoerder in het Verenigd Koninkrijk, om het bedrijf verder te beheren met het oog op een overname of een uitverkoop van de verschillende divisies. PwC voert ook een sanering door. Gisteren meldde de accountant op zijn website dat alvast drie grote Britse verkoopsfilialen hun deuren sluiten.

Zowat 35 van de 50 Belgische MG Rover-dealers vergaderden intussen bij Federauto, de organisatie die via de Groepering van Dealers en Agenten (GDA) de belangen van de Belgische autohandel verdedigt. 'De Belgische directie van MG Rover verklaarde daar dat het bedrijf ook in België PwC aanstelde als voorlopig bewindvoerder', zegt secretaris Bernard Lycke van de GDA.

De woordvoerder van MG Rover Belux kon dat dinsdag niet officieel bevestigen Op de persdienst van het Belgische filiaal van PwC stelde men dat PwC 'werkzaam is op het dossier.'

'Intussen stellen de dealers zich vragen over de toekomst van het moederbedrijf. De directie kan die niet beantwoorden', stelt Lycke. 'Ze zijn ook bezorgd dat de merkgarantie die zij aan hun klanten geven, zal vervallen als MG Rover failliet gaat of verkocht wordt.' Eerder raakte bekend dat veel MG Rover-dealers aangezocht worden door invoerders van andere automerken. JLi

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud